Koudetraining in een ijsbad | Gezond Kompas

Koudetraining in een ijsbad!

Dec 04, 2022

Na 3,5 jaar dagelijks koud afdouchen en af en toe eens winterzwemmen was het zo ver: het IJSBAD in! Samen met een aantal leefstijlcollega's volgde ik de ijsbadworkshop bij huisarts en koudetrainer Lydia ten Napel van Dip & Joy. Het was een fantastische ervaring! Ik neem je graag mee op avontuur naar het ijsbad ❄️🥶 Check de onderstaande video voor een mini-documentaire over koudetraining en mijn ervaring met het ijsbad! 

 

Mijn ervaring met het ijsbad

 

Meer weten over kou?

Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over de gezondheidsvoordelen van kou. Dit artikel is ook te beluisteren als podcast op Spotify en Apple (aflevering 37). Ook interviewde ik ijsdokter Monique Tjon-A-Tsien over koudetraining! Ook te beluisteren via Spotify en Apple (aflevering 36). Leuke linkjes vind je in de shownotes van beide afleveringen.

 

 

Starten met koudetraining?

Ik kan het je van harte aanbevelen! Check wel eerst even de contra-indicaties. Heb je een aandoening? Overleg dan altijd eerst met je huisarts of specialist. Groen licht? Start met koud afdouchen. Bekijk hier de koud-douchen-instructie van Koudeseminaar. En als je het koude (natuur)water in gaat, neem dan altijd een buddy mee! Dat is naast veilig ook nog eens heel gezellig.

Geniet ervan!

 

Belangrijk: Leefstijlkeuzes maak je op eigen verantwoordelijkheid. Raadpleeg altijd eerst je eigen huisarts of behandelend medisch specialist bij bestaande aandoeningen of nieuwe klachten voordat je leefstijlaanpassingen maakt. Ik probeer vanuit mijn achtergrond als arts en wetenschapper zo betrouwbaar mogelijke informatie te verstrekken, echter kan ik via een blog geen persoonlijke adviezen geven. 

 

 

NIEUW: Body Talk

Stel je eens voor dat je niet meer constant moe bent en allerhande lichamelijke klachten hebt die je belemmeren. Stel je voor dat je bruist van de energie en je droomleven kunt leiden. Je gezondheid staat dat heerlijke leven niet meer in de weg, maar is juist de katalysator ervan.

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Leer communiceren met je lichaam. Met de online training Body Talk krijg jij de sleutel in handen voor optimale zelfzorg. Wil jij nooit meer onbewust over je grenzen gaan en precies weten wat je lijf nodig heeft om kerngezond te blijven? 

START VANDAAG NOG MET BODY TALK

Meer gezondheid in je mailbox?

Jouw filter in gezondheidsland. Geen spam, alleen waarde. 

Geen zorgen, ik pas geheimhouding ook toe op jouw contactinformatie!